Zbrka oko podele terena veterinarima

vks

Prosao rok za donosenje odluke po raspisanom konkursu za raspodelu terena za Program mera 2013-2015 godine.

Rok za donosenje odluke istekao 18.09.2013 godine, medjutim podaci u nacrtu odluke procureli u javnost i uznemirili terensku veterinarsku sluzbu. U nacrtu odluke komisije za dodelu terena konkurisalo 320 veterinarskih stanica i ambulanti, a od toga Program mera nije dodeljen 112 veterinarskih stanica medju kojima su i jos uvek neprivatizovane javne veterinarske stanice.

 

 

Na zahtev Sremskog, Beogradskog i Pcinjskog regionalnog odbora VKS u petak 27.09.2013 godine odrzan je sastanak sa Upravom za veterinu i trazena razjasnjenja vezano za glasine da veliki deo teritorije Republike Srbije ostaje nepokriven Programom mera zdravstvene zastite zivotinja. 

Uprava za veterinu sa novim direktorom je uvidela nastali problem vezano za podelu terena veterinarskim organizacijama i prihvatila obrazlozene sugestije terenske veterinarske sluzbe da odluku o raspodeli terena ne treba donositi ovakvu kakva je. vec naci mogucnost za prevazilazenje problema koji bi nastali realizacijom te odluke o raspodeli terena.

Na zalost rukovodstvo VKS je ucestvovalo u radu komisije za donosenje odluke o raspodeli terena ali o tome nije obavestavalo veterinare. Problem takvog nacina rada rukovodstva VKS bice na dnevnom redu u narednom periodu. Za 7.10.2013 godine zakazan je zajednicki sastanak Uprave za veterinu, rukovodstva VKS i predsednika regionalnih odbora VKS na kome ce biti doneta konacna odluka o rezultatima raspisanog konkursa i iznalazenje prihvatljivog resenja za nastalu situaciju. Imajuci u vidu da vec 9 meseci kasne zakljucivanja ugovora sa veterinarskim stanicama za Program mera 2013-2015 pa je racionalno ocekivati da se do nove godine pronadje najbolje resenje za donosenje odluke o raspodeli terena i izbegavanje negativnih posledica donosenja odluke o raspodeli terena na precac.

alfasan

 

pfizeranimalhealth

 

CEVA-SanteAnimal Medium

 

BayerAnimalHealth

 

msdanimalhealth

 

norbrook

FAO-logo

pliva

 

 

krka

 

kela

 

alvetra deutsch

 biovet

 

visu oie.logo

 

logo riester

 

Kruuse logo

 

 logo-dechra

 

eickemeyer

 

min.polj

logo

 

vks

 

Klinika NOVAK bg

 

vetzavodsubotica

 

provet

 

vet

 

vetinsnis

 

evrolek

 

 

superlab

vetinfobeogfrad

sasap